Santa Claus Reindeer Oy ja sen sisaryhtiöt Joulumuorin talo ja Lapland Restaurant Kotahovi osallistuvat hankkeeseen nimeltä Sustainable Travel Finland. Tämä hanke tukee suomalaisia matkailuyrityksiä, jotka haluavat muuttaa toimintaansa kestävämmäksi, ja sitä kautta toimia Suomen matkailun kestävän kehityksen hyväksi. Hankkeen eri vaiheet auttavat yrityksiä kehittämään toimintansa osa-alueita vähitellen.

Olemme olleet mukana hankkeessa keväästä 2020 asti. Sitoutuminen hankkeen arvoihin ja tavoitteisiin oli helppoa, sillä haluamme paitsi toimia ekologisesti, myös edistää lappilaisten perinteiden ja erityisesti ruokakulttuurin säilymistä. Siksi ravintolamme ensisijaiset päämäärät ovat kausittaisten ja paikallisten ainesosien käytön lisääminen, ruokahävikin vähentäminen ja asiakkaidemme ruokavalioiden ja -allergioiden entistä parempi huomioiminen. Lisäksi tavoitteenamme on lisätä kierrätysmahdollisuuksia ja muuttaa toimintaamme energiatehokkaammaksi ruoanvalmistuksen lisäksi myös vedenkulutuksen, sähkönkulutuksen ja lämmityksen suhteen. 

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen asiakas kokee olonsa tervetulleeksi iästään, erityisruokavalioistaan tai liikkumisrajoitteistaan huolimatta. Olemme pitäneet tarkasti huolen, että ravintolassamme voi liikkua esteettömästi.